Legătura lui Vlad Săvan cu weekend-ul nu este tocmai o întâmplare. Sau, dacă este, este una foarte frumoasă: când și-a dat seama că vrea să aibă propriul business în domeniul ospitalității, Vlad avea un job de weekend ca ospătar. Iar business-ul de care se ocupă din 2016 este ca un weekend pentru cei care caută, la Dej, relaxare, bucurie, timp de calitate petrecut cu cei dragi :). Noi nu putem decât să ne bucurăm că suntem încă de la început alături de Vlad și de Weekend Bistro-Cafe-Terasă Dej.

1. Cȃnd ai ales acest domeniu şi de ce?

Povestea mea în acest domeniu a început cu un job de weekend ca și ospătar în anul 2008. Încă de atunci mi-am dorit să am propriul business în domeniul ospitalității, astfel în 2016 a apărut Weekend Bistro-Cafe-Terasă.

2. Cum a luat naştere ideea din spatele business-ului Weekend?

Ca și locație și brand, businessul exista pe piață încă din 1991, având de-a lungul timpului mai mulți administratori cu abordări din cele mai diferite. Ideea de a prelua afacerea a apărut la o cafea, într-o dimineață de primăvară în 2016, când, împreună cu un prieten, ne-am hotărât să închiriem locația de pe malul Someșului din Dej.  

3. Care este specialitatea localului?

Weekend se axează în principal pe un meniu variat cu specific bistro, accesibil oricui își dorește să petreacă timp de calitate într-o atmosferă relaxantă, departe de agitația orașului, pe malul Someșului. În urmă cu trei ani, după ce s-a născut fiica noastră, ne-am dat seama cât de necesar este un loc unde părinții să se poată relaxa alături de copiii lor. Am ales să ne îndreptăm mai mult atenția spre satisfacerea nevoilor lor și, în acest scop, am amenajat un loc de joacă în incinta localului. Ne place să credem că am diversificat meniul destul de mult încât orice client să poată să găsească produse care să îl mulțumească.

4. Care crezi că a fost un moment de cotitură ȋn activitatea Weekend ?

Cel mai mare impas pentru noi a fost reprezentat de incertitudinile cu care ne-am confruntat în prima parte a anului 2020, o dată cu izbucnirea pandemiei Covid-19. Anul acesta cred că ne-a învățat cel mai mult despre adaptabilitate, dar și despre bucuria și privilegiul de a da oamenilor oportunitatea să se întâlnească și să socializeze.

5. De unde ai ȋnvăţat cele mai multe lucruri la nivel profesional?

Încă învăț în fiecare zi lucruri noi, acest domeniu fiind, din punctul meu de vedere, într-o continuă dinamică și evoluție. Însă bazele domeniului le-am învățat de la mama mea, care a lucrat peste 10 ani în această branșă.

6. Cum v-aţi descrie clienții?

Clienții noștri sunt dintre cei mai variați: de la elevii de liceu care chiulesc să bea o cafea pe terasă, la mămicile care ies cu copiii la aer curat și joacă. Îi primim pe toți cu bucurie și entuziasm și încercăm să ne adaptăm continuu la nevoile lor.

7. Cȃnd a ȋnceput parteneriatul cu Alikof?

Am bătut palma cu Alikof încă înaintea deschiderii oficiale, în anul 2016.

8. Cum ai descrie colaborarea cu Alikof?

Avem o colaborare deosebită, care a depășit, în timp, domeniul profesional. Simțim că fiecare membru al echipei este nu doar un colaborator, ci și unprieten. Știm că la orice oră ne putem baza pe voi pentru soluționarea oricărei situații și pentru asta vă mulțumim!

9. O ȋntȃmplare amuzantă de care vă aduceți aminte?

În mai 2018 a plouat destul de mult și Someșul a crescut alarmant. Terasa fiind chiar pe malul apei, s-a adunat multă lume să ne ajute să strângem mobilierul. Toată lumea era destul de panicată, mai puțin eu, care eram preocupat să merg acasă să îmi schimb pantofii pe care tocmai îi cumpărasem, ca să nu îi stric. În nici o oră, terasa era acoperită de apă. Abia a doua zi am realizat cât de stupid a fost momentul „țara arde și baba se piaptănă”, iar acum ne amuzăm de fiecare dată când ne aducem aminte.

10. Ce locuri/puncte turistice recomanzi în Dej sau în împrejurimi, ca și gazdă?

Un loc inedit, în special pentru copii, este Muzeul Locomotivelor situat în Dej Triaj. De asemenea, pe timpul verii, un punct de atracție este Parcul Balnear Toroc.

11. De unde ȋţi vine inspiraţia de zi cu zi?

Inspirația începe în fiecare dimineață la o cafea numai bună de „pus țara la cale”. Încerc să mă inspir de la orice persoană cu care lucrez, fie ea angajat, client sau colaborator.

12. Ce planuri ai pentru tine şi ce planuri aveți pentru Weekend, ȋn perioada următoare?

Vrem ca Weekend să crească și să se dezvolte, de aceea primul pas pe care l-am făcut a fost să începem anul cu un meniu nou și îmbunătățit. Acum suntem în plin proces de pregătire pentru sezonul de vară și așteptăm nerăbdători vremea caldă și serile lungi petrecute pe terasă.